torsdag 16. mai 2013

Vårdager!

Det er vår og det er en fantastisk temperatur ute! En gave til kropp og sjel :)

I det siste har jeg vært full av tunge tanker og mye uro i magen. Det er bedre nå. Jeg har ikke bare grå dager. Jeg har mange fine dager! Dager jeg fyller med fornuft og sunne opplevelser. Eh... Korreksjon: Jeg gjør så godt jeg kan!

Fornuftsmennesket meg gjør likevel mye bra. Og er ikke bare overfornuftig hele tiden. Heller ikke bare snusfornuftig. Ikke BARE. Jeg gjør i allefall så godt jeg kan med å stagge fornuften så den ikke skal ta helt overhånd. Det er en ganske krevende jobb å prøve å være litt lat, litt sløv, litt ufornuftig, litt rampete, litt rar... Men jeg prøver.

Jeg greier det noen ganger.

Nå skal jeg for eksempel skippe nasjonaldagen. Nesten i allefall. Jeg skal feire (må jo markere litt) på hytta. Med lettvint mat og 1-2-3-kake fra Toro. Bunaden blir hjemme, men en litt fin bukse og en hvit bluse må nok på. Så kan det faktisk hende at jeg feirer med litt bobler i glasset. Allerede på formiddagen! Så kan det også faktisk hende jeg tar øl til maten etterpå. I tillegg tar jeg sikkert et glass vin eller to på kvelden...

Tenk å være SÅ laidback! Skrekk og gru! Men erfaring tilsier (okei, jeg har prøvd det før), at utpå kvelden forstår jeg ikke lenger hvorfor jeg skal være så forbaska fornuftig hele livet og hele forbanna tiden. Så tar jeg et glass vin til.

Dagen etter er fornuften tilbake med full styrke. Det vet jeg også. Av erfaring. Da må jeg "betale" for syndene. Stå opp i rett tid. Gå en ekstra lang tur. Lage vettuge måltid og drikke vann (kaffe er lov da).

Hvis noen syns dette minner om en eller annen diagnose har de muligens rett. Jeg vet ikke hva den heter, men det er i allefall ikke fornuft det handler om!

Likevel. Jeg påberoper meg en "normalnorm" (for et ord!). Jeg vet jeg ikke er alene. Vi er mange "sånne" og da havner vi nok innenfor både øvre og nedre strek på kartet.

Litt bilder til slutt, av våren - den vakreste årstiden! Du vet, den med håp og glede :)

Vårhimmel i vårskog :)

Blomster i kasser...

...og på vegg og i skål :)

God 17. mai og god pinse!!!2 kommentarer:

 1. Til lykke med dagen, feire den med glede og på din måte. Og hurra for skipping av fornuft :)
  Mormorklem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Og for en fantastisk 17. mai og pinsehelg det ble her i Trøndelag! Varmeste nasjonaldag i manns minne og resten av pinsa forløp likeså:) Vi var heldigvis ved sjøen, så vi kunne være i sola... Her hjemme var det opp i mot 30 grader og da er jo skyggen best;)
   Håper du har hatt fine dager!
   Klem :)

   Slett