onsdag 17. april 2013

Gammel genser

Jeg har tatt vare på en gammel genser. Mamma brukte den da jeg var sånn cirka 12. Altså er den fra midt på søttitallet.

Den er lys gul. Jeg er veldig glad i den fargen. Den har en fin fasong syns jeg. V-hals både foran og bak. Tendens til flaggermusarmer som ender midt mellom håndledd og albue. Det heter vel trekvart arm. Jeg liker den lengden. Blir armene lengre drar jeg dem opp uansett.

Jeg skal besøke mamma og pappa i dag. Jeg gleder meg til å se ansiktet til mamma når hun ser at jeg har tatt på meg hennes gamle genser. Hun kommer til å bli så glad. Og stolt. Fordi at en mor liker å bli hedret på denne måten. Det vet jeg. Jeg liker godt når noen av jentene mine vil ha noen av mine klær fra da jeg var ung.

Pappa kommer til å smile lunt, men late som har syns det er litt rart også. Han strever av og til med å vise hva han egentlig syns. Men jeg kjenner ham. Jeg vet hva han tenker. Han tenker at han er glad i jenta si.

Jeg er så glad for å ha mamma og pappa. Og den fine gule genseren fra søttitallet.12 kommentarer:

 1. mamma'n min er en babe!

  SvarSlett
 2. Selv bruker jeg lite av min mors klær, men ser poenget.:)

  Selv om jeg ikke bruker min mors klær, holder jeg for tiden likevel på med et maleri jeg kaller I min mors kjole. Du kan se det under linken. Ikke ferdig, som sagt, men underveis. Jeg har også laget et som heter I min fars uniform. Og bildene lager jeg får å kjenne etter hva det gjør med meg. Jeg forstår at det å ta på deg sin mors genser også gjør noe med deg. Og det gjør noe med din mor. Handlinger er sjelden uten konsekvenser, på ett eller annet plan.

  http://vannlandet.blogspot.no/2013/03/vr-et-lysende-rom-og-et-svart-rom-og-et.html

  Ha en fin dag.:)

  Bjørn

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sett bildet ditt. Og jeg har vist det til min venninne som er kunstner selv. Hun er veldig opptatt av det androgyne, kjønn, feminisme, og hva det gjør med oss - alt det innebærer. Å være kvinne eller mann. Vi snakker mye om dette. Jeg har vist henne bloggen din også:)
   Det var en fin dag i dag.
   God kveld til deg!

   Slett
 3. Artig denne runddansen med mote. Nå er jo den stilen in igjen. Og så flott den passer deg, Ann Judith.
  Men ikke i bomull eller alpacca, men derimot 100 % acryl? He he… Husker de acrylgenserene der håret sto til værs og det gnistret, etter at man dro den over hodet.

  SvarSlett
  Svar
  1. 100% akryl, ja:) Derfor godt armene er litt vide;)
   Og reaksjonene var som forventet - hos mine foreldre.
   Fin kveld!

   Slett
 4. Husker vel den slags gensere og smiler til den :) Men for alle blå himlers skyld, ikke acryl.
  Koselig med klær fra mødre.
  Skulle ønske det var meg :)
  Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg savner ikke acryl, nei. Men en del av de fine fasongene, fargene og ikke minst kvaliteten på klær. De holdt lengre før... Men denne genseren er myk og god, selv om den er i acryl;)
   Klem til deg og dine:)

   Slett
 5. Digger genseren! Helt retro:)

  SvarSlett