søndag 24. november 2013

Juleforberedelser

Kjøkkenet er gullende rent! En fantastisk god følelse. Et kjøkken skal være rent for det meste, men en noe grundigere vask en gang i året må også til.

Og jeg har vært flink igjen. Vaska alt. Helt alene. Rydda, kasta, gnukka og gnidd. Armene verker, men endorfinene bobler. Ja, jeg blir faktisk glad av å gjøre rent.

Jeg har ridd en del kjepphester når det gjelder vasking og rydding. Ingen har greid å bevise for meg at dette er unødvendig. Jeg mener det er både rekreasjon (hvis kroppen greier det) og en morsom aktivitet. Nemlig. Det handler om hvordan man tenker.
Som ellers…

Men så har det seg altså slik da, at i år så er vaskemotivasjonen noe laber. Ikke når det gjelder kjøkken og bad. Kom ikke her å ta fra meg vaskefilla da, altså! Men. Alle de andre rommene… Som vi skal flytte fra om et års tid eller så. Hvor mye skal jeg bry meg om dem? MÅ jeg bry meg?

Altså. Jeg har sånn smått om senn innsett at hele huset er en uoverkommelig oppgave for meg og kroppen min. Problemet er bare hvordan jeg skal svare når folk sier "du er vel ferdig til jul, du?" Når både motivasjonen kødder med meg, fornuften sier at jeg kan ta det med ro og kjepphestene er presentert så ofte og tydelig at nok ingen har glemt dem..!

Så. Jeg har funnet ut at juleforberedelsene i år vil være mest kamelspising, samt et møte med meg selv i døra. Rimelig ofte.

Det kan hende jeg både er litt uggen og forslått når julen ringes inn…
8 kommentarer:

 1. ^Slik oppleves det i blant.
  Og møte seg selv i døren, kan man gjøre relativt ofte, ikke bare når det gjelde vaskede kjepphester og juleforberedelser.
  Klem :)
  Mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Har nok vært der før også ja…
   Klem:)

   Slett
 2. Det er en vond følelse!
  Når en ikke får gjort de tingene som er viktig for en, så blir det på en måte en slags demonstrasjon av den dårlige tilstanden. Ikke bra, vondt gjør det også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sant! Jo mer smerter, jo mer behov for å greie å vaske;) Likevel, - jeg tror jeg holder på å venne meg til det nå, etter mange år med krangel mellom fornuft og følelser. Jeg kjenner at jeg tror det skal gå bra…
   HAR bakt smultringer i dag da;)

   Slett
 3. Synes du har kommet til en grei konklusjon jeg.

  Det beste med å vaske er ellers øyeblikket rett etter at en ferdig. Men det er likevel ikke så godt at jeg vil vaske hver dag. For det finnes mye annet godt det går an å velge også.:)

  Bjørn

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt sant, Bjørn! Øyeblikket etterpå er vel det jeg jakter;) Men jeg trives faktisk med prosessen også…

   Slett
 4. hei ann judith!

  jeg temker også at et reint kjøkken til jul er stas😊 flinkers har du vært som har syslet med det😄 nå er jeg av de som tar frem julepynt og slikt selv uten nedvask eller storvask, just fordi jeg velger å bruke energien min på annet. mener ikke det er galt av andre å gnikke, vaske og styre i vei, men for min del blir det jul enten er vært storvask eller ikke😊 kos deg med det du liker av vaskingen og de andre rommene står seg sikkert like bra uten nedvask😉

  klemklem fra arnhild

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er jo forskjellige, Arnhild! Selv skurer jeg lite på våren. Da vil jeg helst være ute:) Men jeg gjør andre ting før jul også. Strikker litt (så mye som armene tillater), lager pynt (har jo nok, men må lage litt likevel… Og så baker jeg litt. Jeg er ingen kokk akkurat, men baking er koselig:)
   Ser du koser deg med din nye bedrift! Gleder meg til den nye, litt tynnere garnet kommer:)
   Klem!

   Slett