søndag 14. april 2013

En kul mamma

Temaet mødre har vært aktuelt i det siste. Mødre og barn, arbeidsliv og mammaliv. Mye har vært sagt og skrevet. Jeg har skrevet om egne erfaringer i kommentarfeltet på andres blogger, men ikke hatt det som eget tema her. Jeg tenkte ikke jeg skulle si så mye nå heller. Jeg vil legge en link til en annen som sier noe veldig bra, - med en litt annen innfallsvinkel enn det jeg hittil har hørt og lest:

Guri Vindegg: "Myten om den kule mor"

Jeg har selv aldri hatt noe personlig ønske om å være en kul mamma. Jeg har heller aldri hatt som mål å være "venninne" til mine barn. Jeg vil være mor. Jeg vil at de skal kjenne at det er den rollen jeg har. Jeg ønsker ingen annen rolle. Jeg er meg på godt og vondt, men forhåpentligvis en god mamma...

8 kommentarer:

 1. Jeg ville også være mor, ikke venninne eller kul eller noe :)
  Jeg tror egentlig det er den beste løsningen for alle parter. Med strek under: Jeg tror :)
  Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror også med strek under;)
   Og hvis jeg blir mormor skal jeg være DET.

   Slett
 2. Hei.

  Det er lite poeng i å være kul mor. Eller far. Eller å være kompisen til våre barn. Rir en den hesten er det gjerne sine egne behov en er ute etter å tilfredsstille. Det blir også en slags form for rolleforvirring. Og blanding av roller vil ofte by på uforutsette problemer. Ungene våre har dessuten gjerne venner nok, eller en mulighet til å få det. De færreste trenger oss på det planet. Det de trenger er tydelige foreldre, som er myke når mykhet er påkrevet, og faste nok når de trenger en klippe i livet.

  Ha en fortsatt fin dag.:)

  Bjørn

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei du! Velkommen hit:) Jeg er helt enig. Tydelighet skaper trygge barn.
   Fin søndag kveld!

   Slett
 3. Takk for bra link, Ann Judith.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den traff meg, tenkte den traff flere;)

   Slett
 4. Trikset er å finne seg selv i morsrollen, tenker jeg. Det kan ta sin tid når så mange mener så mye. Ofte er det mest glasurmorskap som presenteres, ikke den trygg, varme nærheten som er det ungene trenger mest.

  Kul mamma jeg? Neppe, har aldri vært noe mål heller. Som du sier: Det er ikke venninne vi skal være.

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat:) Mammarollen er nok den rollen jeg føler meg tryggest i.

   Slett