tirsdag 2. april 2013

Skatter

Skatter er så mangt. De er veldig forskjellige. Men like gledelige.

Jeg skulle levere bil til service i dag. Den måtte leveres innen klokka 09. Jeg kjørte i kø (jeg trodde folk begynte 08 på jobb, men kanskje hadde de glemt sommertiden). Jeg rakk verkstedet akkurat til avtalt tidspunkt. "Tar det cirka lang tid?", spurte jeg iført mitt Solidoxsmil. Jeg håpet det kunne sjarmere. "Tja, det er vanskelig å si, men du må hente bilen innen klokka 16!" Sa mannen. Jeg måpte, men holdt det innabords og tenkte at jeg muligens må bytte tannkremmerke.

Denne bilforhandleren har funnet det for godt å etablere seg in the middle of huttaheiti. Med langt til buss og annen slags butikker. I en bydel jeg er lite kjent... Men jeg fant en bussholdeplass. Det viste seg at jeg faktisk sto på riktig side av veien da bussen kom, og den bragte meg ganske raskt til sentrum av byen vår. Allerede klokka halv ti vandra jeg derfor optimistisk i vei og kjente på butikkdørene. Hm? De åpner ikke før 10... Neivel.

Kaffe stående på Narvesen var ikke veldig koselig, men nødvendig. Jeg rakk nemlig ikke kaffe før jeg dro i morges. På grunn av sommertiden. Jeg syns Narvesen kunne hatt en sånn der barkrakk eller noe lignende. Eller kanskje en lavere krakk, forresten. Korte meg, klatrende opp på en barkrakk med varm kaffe... Det kan gå særdeles dårlig!

I påska velta jeg et glass rødvin (de er som kjent ikke helt fulle). Det endte likevel med rødvin praktisk talt OVERALT. Noe av grunnen var plasseringen av glasset: På et bord på loftstua. Ved rekkverket som selvsagt ikke er en vegg, men ja - et rekkverk med sånne ti-centimeters glipper. Vel, - dagen etterpå måtte jeg vaske fire hvite gardinfag... Jepp, 4 stk! Og da jeg vaska før avreise fant jeg enda mer rødvinsflekker, både her og der. Bord og stol er rødvinsmerket forever, men det får så være.

Så barkrakk er vel ikke så lurt, nei. Men en liten stol da, Narvesen? Jeg liker ikke å drikke kaffe stående eller gående! Selv om jeg ser i alle magasiner, på bilder av kjendiser (både A og B-type), at man helst skal ha et sånt pappkrus med lokk på i hendene, mens håret og den dyre veska flagrer. Det er bare ikke helt meg, liksom.

Iallefall. Bytur ble det. Jeg måtte slå i hjel litt tid... De to ærendene jeg hadde, tok vel maks 15 minutter tilsammen, så etter det ble det tid til litt kikking. På klær. Og sko.

Det gikk opp for meg med et brak: Det er VÅR (på kalenderen)! Jeg trenger VÅRSKO! Dette gikk vel egentlig opp for meg akkurat da jeg sto foran denne skatten:

Gule sneakers i det mykeste skinn!

Den lange ventetiden på en bil som ikke ble ferdig før klokka 15, ble altså litt dyrere enn tenkt, men ettersom skatteoppgjøret skulle sjekkes i dag fikk det gå. For jeg regna med at jeg var på plussiden der... Dessuten spiste jeg lunsj på jobben til min datter, så sparte jeg i allefall de kronene... Kom ikke og si jeg ikke er økonomisk anlagt! Hah!

Skokjøpet fikk bli min skatt nummer én, skatteoppgjøret nr to;) Det BLE en liten skatt i vente. 
Jeg lot som jeg var optimist under skokjøpet. Og for en gangs skyld var det grunn til det! 
Ny erfaring. Vanligvis er jeg litt mer pessimist, sånn at jeg kan bli gledelig overrasket over at det ikke var grunn for det. 

Men så går det faktisk an å være optimist og likevel bli glad. Så vet jeg det også.

Skatt nummer tre fikk jeg da jeg kikket innom facebook her i kveldinga. Jeg er "venn" med Ingrid Bjørnov (ja tenk!) som tusenvis av andre beundrere er. Og hun skrivet at hun er tilbake hos Herreavdelingen i kveld!!! Jeg ble så glad. For jeg hadde glemt at det var tirsdag. Som man ofte gjør etter påske. Og jeg hadde derfor ikke tenkt på Herreavdelingen. I kveld skal jeg derfor kose meg med den tredje skatten: Herreavdelingen på NRK1, med Finn Bjelke, Yan Friis og ingrid Bjørnov :D

Mens jeg gleder meg til å ta i bruk vårskoene og til å få noen skattekroner på kontoen en gang innen overskuelig framtid. Heldige mennesket meg :)
4 kommentarer:

 1. Jepp. Heldige mennesket deg. Da venter vi bare på at Narvesen skal se behov for en kaffekrakk :)
  Klem :)
  Mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Litt usikker på om Narvesen leser blogger... Men det er lov å være optimist;)
   Klem i seinkvelden!

   Slett
 2. Åh - takk for den tredje. Skal laste ned Herreavdelingen med det same, og ta med pod'en på tur i vårsola. Har sakna Ingrid :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og velkommen:) Alltid koselig å møte nye her i bloggverden! Var sporenstreks inne på bloggen din og kikket på nydelige bilder av votter og annet - og skal se mer om litt! Veldig fine ting du lager. Jeg er også en sånn som "lager", syr mest - men strikker litt (skuldrene begrenser) og gjør en del annet innimellom. Har også quiltet, men det er lenge siden nå.
   I morgen er det ny kveld med Herreavdelingen:)

   Slett