tirsdag 23. april 2013

Vårstemning

Jeg går i gult. Jeg leker vår. Selv om den er her på et vis.

Snøen er snart borte. Gammelt løv ligger klistret fast i gammelt gress. Og jeg som trodde vi hadde raka alt løvet sist høst. Hm. Bedene lyser brune og triste mot meg. Lite spirer ennå. Jo, rabarbraen, forresten. Ingen krokus. For de liker meg ikke. Jeg har vel omlag 26 års erfaring med hage nå. Hvor mange løker jeg har plantet aner jeg ikke. Til sammen tror jeg kanskje det har kommet blomster på en tusendel av løkene.

I fjor høst orka jeg ikke sette løk. Jeg ønsker meg en sånn hagelager som kan hjelpe meg å lage en selvhjulpen hage. Den kan godt være bare grønn. Grønt er fint. Og kanskje litt gult. Den gule Pottentillahekken er nydelig.

Ja, gult og grønt vil jeg ha. Og grå stein.

En noe lengre samtale med økonomidirektøren må planlegges. Det bør være over mat og vin.
Egentlig burde vi hatt naturtomt med villsau som tok seg av gresset... Det hadde vært perfekt for oss :)


10 kommentarer:

 1. Likte spesielt villsauen. Kjekk å ha :) Bare spør Cassandra :)
  Lettstelt hage er et ønske her også. Nå har den vært forsømt, litt for lenge og det er nesten et ork å ta tak i det jeg må, for å trives ute.
  Men det skal vi orke :)
  Klem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenker alltid at jeg skal ta en meter av gangen, men så tar jeg fjorten eller noe sånt. Så må jeg vente litt for lenge til neste gang... litt sånn ond sirkel. Men jeg gjør så godt jeg kan. Luking er bare ikke så enkelt!
   Villsau er fine dyr! Disse bor på Frøya:)

   Slett
 2. Fint å drømme og ikke alle drømmer skal realiseres.
  Det er altså normalt at ikke alle løker "vokser opp"? Godt å høre, trodde det var jeg som hadde misforstått et eller annet da jeg gravde ned en hel haug for noen år siden.

  SvarSlett
  Svar
  1. Aner ikke hva jeg gjør feil! Men da er vi ikke alene:)

   Slett
 3. Selvhjulpen hage eller villsauer som gresser, høres perfekt ut, for meg. Jeg har gjentatte ganger, gjennom årenes løp, prøvd å bli et hagemenneske. For en del år siden ga jeg opp. Jeg har nok ikke hagegener. Og lever godt med det.
  Fin kveld ønsker jeg deg -

  SvarSlett
  Svar
  1. DEt kan hende jeg har hagegener, men jeg har liksom ikke helt interessen... Mulig det har noe med den håpløse kroppen å gjøre da... Liker fine hager, men de må greie seg sjøl, for det meste!
   Fin kveld til deg også:)

   Slett
 4. Vi fikk hjelp av en gartner for 1,5 år siden. Vi hadde ønsker om en lettstelt hage. Gode gartner-Gina tegnet en hageplan for oss. Vi betalte noen lapper for den. I fjor realiserte vi deler av den planen. Du og du så fint det ble. Og lettstelt. Ikke helt av seg selv riktignok, men mye mindre arbeid enn tidligere. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hagen vår var fin engang. Den ble også anlagt av en gartner - bestillt av forrige eier. Tenker at det er på tide med en liten rehab etter 25 år:) Koste hva det koste vil! og nei, helt selvgående er nok vanskelig, men jeg vil ikke ha alle metrene med bed fulle av krypende/viltvoksende steinbedplanter..!

   Slett
 5. Jeg tenker at hage skal være kos. Og ikke for noen andre enn deg selv. Manger stresser veldig med hagen,er redd for at den ikke er fin nok. Ofte er den mer enn fin nok.
  Kos deg i hagen,du. Det synes jeg er hagen er til for :-)
  Da kommer kanskje løkene også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, det håper jeg. For jeg liker løker som gir meg blomster tidlig på våren! Og ja, jeg har lyst på en kosehage. For det ER mye rekreasjon der. Den føles bare så uoverkommelig akkurat nå!

   Slett