tirsdag 25. juni 2013

I never promised you a rose garden

Apropos siste innleg med link til artikkel på nrk.no . Mormors klagemur skrev (muligens inspirert?) dette like etterpå: Kjære positivitetspusher

Jeg sitter og lytter til radio. En helt vanlig tirsdag. Vinduene er nyvaska, - vel, de fleste. Jeg har bestemt meg for å nyte dette. Rene vinduer er ganske herlig! Kjenner jeg. Helt av meg selv. Jeg finner faktisk litt hverdagslykke i dette. Særlig de dagene jeg ikke får vondt av å vaske dem!

Etter en slik økt er samvittigheten god og en bok kan nytes i stolen ute på terassen. Nei, det er ikke sol, men temperaturen er fin og det er bare å ta på en jakke. Lufta er ren (så vidt jeg vet), det lukter bare litt hest fra naboens gård. En god lukt, syns jeg. Mye bedre enn eksos!

Likevel... Disse tankene om hva jeg kunne gjort for å bedre hverdagene sniker seg inn. Litt melankoli over at det er langt uti juni og mange fine dager som kunne blitt utnyttet bedre. Hvordan bedre? Mange steder å besøke. Mennesker å stikke innom. Utstillinger, kafeer, turer i skog og mark (det gjør jeg for såvidt rimelig ofte, men gjerne de samme stiene...). Jeg har bil tilgjengelig. Min lille røde "racerbil" som kan ta meg dit jeg måtte ville. Nye steder i nær og fjern. Det går tog, fly og båt. Til alle verdens avkroker. Og jeg har tid!

Men overskudd? Nei. Overskuddet får gå til hverdagsstundene med trening, hus, hage og samvær med mine nærmeste. Akkurat nå er det nok. Jeg orker ikke ha dårlig samvittighet over alle mulighetene som ligger der uutnyttet.

Jeg trives med min lille verden. Jeg har en hus som er godt å leve i. En hage som er helt grei. Stor familie som jeg elsker over alt på denne jord. Kaffe og internett. Aviser og bøker. Symaskin. Joggesko. Sommerkjole og fleecejakke.

En annen dag, kanskje. Men jeg lovet meg selv aldri en "rose garden". Jeg forbeholder meg stadig å få lov til å ha grå dager, midt i ugresset. Det går an å være både lei seg og glad. Nesten samtidig. Og det er lov!
I never promised you a rose garden


9 kommentarer:

 1. Det er det som teller: At en finner sin måte å ha det bra på og ikke lar seg lure av dem som har en helt annen forståelse av hva det er som gir lykke-følelsen.

  Det kan bli slitsomt å hele tiden skulle smile bredt, jeg tenker at det må være rom for mange følelser - selv om kalenderen sier sommerlykke. Det harmonerer ikke alltid med det en føler selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, som sagt: det er lov å være lei seg om sola skinner og det er lov å nyte nyvaska vinduer;)

   Slett
 2. Svar
  1. Håper det var greit at jeg lika til ditt innlegg:)
   Klem:)

   Slett
 3. Det går an og det er lov, skulle bare mangle. Og med roser følger gjerne torner, for å si det litt klisjeaktig.

  Varme tanker og en klem til deg -

  SvarSlett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett