mandag 16. september 2013

Host, host!

Et under har skjedd. Jeg er forkjøla. Det skjer ikke ofte.

Men endelig kan jeg virkelig kjenne etter om jeg orker å stå opp. Om jeg orker mat. Om jeg orker å gjøre noe særlig i det hele tatt.

Foreløpig, etter tre dager med halsondt og tiltagende hoste, har jeg både stått opp og hatt en upåklagelig matlyst. Men jeg har ikke gjort så veldig mye. Jeg har benyttet anledningen til å tenke at "nei, det er ikke lurt å pusse vindu nå" og "nei, lange turer er uaktuelt, jeg kan jo bli sykere!" og i morges "vanntrening er nok IKKE lurt i dag, nei".
Det endte med at jeg avbestillte Mindfulnesstimen også. Jeg syns det kan bli slitsomt å ligge på rygg og hoste - både for meg og andre.

Så sitter jeg her da. Litt ullen i hodet, lett hostende og tett i nesen på høyre side (Jeg er aldri tett på begge sider). Og lurer på hvor syk jeg egentlig er. Men jeg er iallefall såpass at andre vil kunne høre det på meg. I form av litt hoste og litt snufsing. Og så kan jeg jo late som om matlysten er dårligere enn den virkelig er. Og bare drikkke te med masse honning i!

Så kan jeg ligge litt på latsiden en stund. Og på ryggen. Og lese bok:) Det er vel lov det? Når man er sånn syk som alle andre er rett som det er..?

Jeg tror det er tre år siden siste forkjølelse. Endelig kan jeg bli trodd når jeg sier jeg er i dårlig form! Om det ikke synes, så kan det i allefall høres! Hosthosthost!!!

6 kommentarer:

 1. Kjekt med synlige og hørbare symptomer. Da er man liksom ordentlig syk. virker det som.
  Vet ikke om jeg skal skrive nyt eller god bedring.
  Men en mormorklem skal du få :)
  Mormor

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Tenkte faktisk jeg skulle nyte det, men det er jaggu ikke no' særlig å hoste heller;)
   klem tilbake:)

   Slett
 2. Kjenner meg igjen i både dette med å sjelden være forkjøla. Og det å lure på hvor syk jeg egentlig er.
  Sier som mormor - nyt og god bedring. Du velger selv hva du vil lese -

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk uglen:) Prøver begge deler!

   Slett
 3. Tja, vet ikke om jeg syns sånne forkjølelser er no særlig å trakte etter jeg. Passer aldri for meg iallefall.
  På jobb hoster og snørrer folk rundt meg om dagen. Høstforkjølelsen har satt inn for fullt. Jeg vil holde meg frisk for på fredag drar jeg langt avsted. Og da er fint om formen er pigg.

  God bedring, Ann Judith.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Elisabeth!
   Skal ikke være så eplekjekk lenger... Jeg ønsker hoste og snørr et visst sted! Det holder igrunnen lenge med de ondtene som ikke synes;)
   God tur til langt vekk!

   Slett