torsdag 5. september 2013

What? Torsdag???

Jeg er faktisk bittelitt stolt av meg selv:) Jeg har helt til nå, klokka tolv på formiddagen, glemt hva jeg vanligvis gjør på torsdager!

Jeg bruker å henge ut mattene rett etter morgenstell, før frokost og kaffe. Så kan de henge der og lufte seg mens jeg gjør meg ferdig med en rolig start. Før tempoet skrus opp og samvittigheten tar over. Eller moppen. Kall det hva du vil.

Jeg var en snartur innom Mormors blogg og hun lurer som vanlig på hva dagen bringer. En av de som svarte sa at det var husarbeid på menyen i dag. Det var som å få ei bøtte kaldt vann i hodet! Før svetten tok over. Jeg hadde glemt at det var moppedag i dag!!!

Hva har skjedd??? Kanskje var det brudd i rutinene. Jeg startet dagen hos frisøren. Tidlig time, klokka ni. Så måtte jeg jo ha en kaffe da jeg kom hjem. Og der lå plantegningene som min datter og jeg kosa oss med i går kveld. Og alle reklamemagasiner over kjøkkeninnredninger og baderomsinnredninger, hvitevarekatalog og Ikeas katalog over den nye Stockholmserien... Mmmm. Godteri for meg. Selv grytidlig i en planprosess som skal gå over halvannet år.

Hvordan skal dette ende? Kommer jeg i det hele tatt til å huske å vaske de kommende månedene? Og jeg som har så mye rydding og sortering å gjøre før vi om mange, mange måneder skal flytte...

Jeg har jo uendelig med tid til å se på kjøkken og møbler. Først må utbyggeren begynne å grave. Typisk meg å bli så engasjert at alt annet går litt i surr!

Men jeg er faktisk litt stolt. Kanskje Mindfulness virker? Det handler jo om å være her og nå. Det har jeg vært i dag.

Til nå. Nå hører jeg mattene brøle og moppen ynke seg fortvilet.


7 kommentarer:

 1. De løper slett ikke fra dg, ryene dine. De henger og jamrer eller er stille til du har tid, lyst og ikke klarer å la være lenger.
  Kanskje mindfulness hjelper? eller kanskje det er andre saker som virker inne, men det er flott at du ikke hev deg over husarbeid med en gang.
  Mormorklem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble da rent etterhvert;) Ikke tok det all verdens tid heller. Kun to av oss her hjemme og vi roter ikke så veldig... Jeg tror likevel Mindfulness er bra for sånne som meg:)
   Klem tebars!

   Slett
 2. Herlig, tenker jeg når jeg leser dette.
  God helg til deg -

  SvarSlett
 3. Så bra! vil jeg si. Jeg er et lite rutinemenneske selv. Iallefall når det gjelder vasking. .

  Skjønner godt du blir inspirert og engasjert når det gjelder nye boligplaner. Gleder meg til å høre mer om det etterhvert.

  Den gule fruktkurven på bordet er så kul. Både form og farge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir nok litt skriveri om boligplanlegging;)
   Den gule kurva er kjøpt på bolia for et par år siden, liker den godt:)

   Slett
 4. Her og nå, i hodet mitt handler det ikke om torsdag eller ikke, men at akkurat i dag 12 september etter jobb var det sol på verandaen og en temperatur til å spise ute i og fortsette å sitte der enda en time med kaffe og nyplukket rips til sola gjemte seg bak naboens hus. Mopp? Det blir på en gråværsdag en gang i framtida!

  SvarSlett