torsdag 20. desember 2012

Rødt til ganen

Nei, det handler ikke om rødvin i dag. Det var i går. Det handler om baking og annen matlaging.

Jeg glemte å vanne ut silda. Så den tyttebærsilda ble jaggu salt! Kanskje den kan spises likevel? Vi får se... Fin julefarge ble det iallefall. Rosa på glass!

Julemuffinsene skulle få rød topping. Men jeg hadde ikke rød konditorfarge. Bringebærsaft hjalp lite. Men det ble da julemuffins likevel. Selv om de ble lyserosa (nesten gule egentlig) med lysemintgrønne sukkerkuler på. Pastelljulefarger. Men meget spiselige. Overhode ikke salte.

I går var det julebord for oss som steller hjemme. To godt voksne fruer rundt et kjøkkenbord. Med rødvin til hovedrett. Og litt nybakte knekkebrød med blåmuggost og ripsgele. Klokka midt på dagen. Vi gikk over grensen fant vi ut. Vi drakk rødvin før middag... Uffamegsjøl!

Men det gikk helt fint. Og det var veldig koselig. Vi var veldig blide og enige i alt. Denne tradisjonen skal vi fortsette med. Julekjøkkenbord på en hverdag, midt på dagen. Fordi vi kan. Fordi vi fortjener det. Og fordi det er morsomt å gjøre noe ikke alle kan, når man ikke kan gjøre det mange andre kan. Spise julelunsj på jobb for eksempel. Det kan ikke vi. Men vi kan ha julekjøkkenbord. På en hverdag, midt på dagen :)

Vi er to heldige fruer. Min fruevenninne og meg.
1 kommentar:

  1. Julemuffins med rødt på?
    Ikke dumt
    Ha en flott dag :)

    SvarSlett