torsdag 14. mars 2013

Kommentarfelt

Jeg liker ikke å lese kommentarfelt på artikler i nettavisene. Jeg blir lei meg, sint, kvalm og ikke minst REDD. Hva er det som får folk til å skrive ut all sin innerste eder og galle i form av slike hatkommentarer? Hva er det som får folk til å lage liksomplakater med idiotsannheter om innvandringspolitikk og legge på facebook? Hva er det som får folk til å trykke på tommelen, like og føle seg bra etterpå?

Jeg forstår det ikke. Jeg er mer redd for fremmerfrykten enn de fremmede. Jeg blir lei meg på vegne av mitt land... Hva hadde VI gjort om vi var forfulgt, sultet eller ville skape en bedre framtid for våre barn?  Søker vi ikke alle trygghet?

Sven Henriksen sier det som jeg føler det i sin blogg i dag.







4 kommentarer:

  1. Man kan lure.
    Men jeg gjør det egentlig ikke.
    Klem :)
    Mormor

    SvarSlett
  2. Nei, vi gjør vel ikke det - egentlig;)
    Kveldsklem tilbake!

    SvarSlett
  3. Det er nok trygghet i form av fellesskap de negative kommentatorene søker også. Fint å være sinte sammen... det ligger en slags støtte i det: Oss mot dem.

    Jeg leser unntaksvis kommetarfeltene, det kan være noe bra der, men ofte er det ikke det.

    Når jeg ser det begrensede ordforrådet og sinnet i kombinasjon, tenker jeg at det ligger en god investering i målrettet språkopplæring - særlig et språk til å uttrykke følelser og meninger. Slik kan uenigheten bli uttrykt på en sosialt uakseptabelt måte, som argumenter og jeg-budskap. Jeg tror vi kommer lenger med den formen for kommunikasjon.

    Ønsker deg en god helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg sa ikke så mye om språket g ordforrådet, men jeg har tenkt det samme. Desverre henger det ofte sammen... Men ja, hvorfor ikke lære ungene, fra tidlig grunnskolealder, å uttrykke seg saklig om sine frustrasjoner..? Mulig de egentlig lærer det, for det er mye mer "teknikkskriving" enn i min tid på skolebenken. Man skal ikke bare skrive "stil" eller analysere dikt lenger, det er sakprosa, essay, novelle, innlegg, notat, all typer brev, drøfting m.m... Kanskje lærer de om klagebrev også, hva vet jeg! Skal vi foreslå en type tekst kalt "eder og galle på saklig nivå"?

      Slett