mandag 5. august 2013

I'm back!

Hohoi! Her er jeg:)

Neida, jeg tror ikke jeg er savnet altså. Det er vel fler enn meg som har hatt ferie fra bloggen? Innrømmer at det har nappet litt i nysgjerrigheten og jeg har vært fristet til å se innom blogguniverset sånn avenogtil...

Men så er jeg av det slaget som syns det er så greit å gjøre forskjell på hverdager, helgedager, ferietid, morgen og kveld, - ja, jeg liker det. Jeg syns ikke noe om å sose av sted i dagen som går, uten en slags plan og uten helt å vite forskjell på tid og rom. Jeg er vel ikke alene om det?

I ferien (det vil si, når min bedre halvdel har ferie...) så liker jeg å legge fra meg klokka. Jeg liker å late som jeg er av det sløve slaget som sover lenge og er våken for lenge om natta. Småsløv i allefall.
Og da må jeg glemme tiden litt. Spise når jeg er sulten, drikke når jeg er tørst... - kort sagt leve i nuet:) Men det er ikke bare lett.

Denne ferien har jeg greid det ganske bra. Og jeg er stolt av det! Det er krevende når man må planlegge å ta livet som det kommer. Legge bort planer, legge bort klokke, legge bort kontroll. For en kontrollfreak er dette skikkelig utfordrende. Men det gikk på et vis.
Å sove til halv elleve. Glemme tid og sted, glemme å planlegge middag... Bare lese, løse kodekryssord, rusle rundt uten mål og mening.

Deilig.

Men nå er det hverdag. Mannen har hatt sin første arbeidsdag etter ferien sin. Jeg har fulgt sønnen til Epilepsisenteret i Sandvika. Tvillingen er hjemom for å pakke til studier i Volda. Bringebærene henger blodrøde og venter i hogstfeltet i skogen. Blåbærene likeså. Bursdagsfeiring av min mor skal i boks. Ei hytte skal selges. Kroppen skal trenes og knekkebrød skal bakes.

Det skal nok gå. For nå gleder jeg meg til mange hverdager! De er flest og bør være best;)


Novigrad, Kroatia:)


12 kommentarer:

 1. Fint at du er tilbake, Ann Judith. Du har vært savnet. Blei så glad for kommetaren din her på Ordovergrind i dag.
  Tenk, så er du Romsdaling. Aldri vært i Eresfjord eller Eikesdalsvatnet. Men det står på programmet over steder å besøke når vi er der oppe. Vi sysler med tanken om å kjøpe et feriested der oppe, så kanskje vi blir å være der enda hyppigere i tida framover.
  Ferie er fint. Men hurra for hverdagene. Vi blogges!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Elisabeth!
   Eresfjord og Eikesdal er verdt besøket! Mardalsfossen også:) Jeg flytta fra Eresfjord da jeg var lita, men utallige helger, uker og sommermåneder er tilbragt der siden. All slekta kommer derfra, både på mors- og farsia. Pappa er fra Eidsøra, mamma fra Eresfjord. De har feriehus på Eidsøra og min bror bor i Eresfjord i tillegg. En haug med søskenbarn i tillegg gjør det lett å finne plass å være;)
   Jepp, vi blogges!

   Slett
 2. Du har vært savnet, bare så det er sagt.
  Her er det hverdag og vått. Kjempevått og Tor har vært på besøk :)
  Velkommen i hverdagen :)
  Mormorklem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det er jo godt å høre at noen savner en også, selv om det bare er en bloggvenn;) Som jeg ikke føler er "bare", forresten!
   Tor har ikke vært her, men noen dråper kom i dag... Det har vært mye godvær på oss disse ukene, så vi har vært heldige:)
   Snakkes! Klem:)

   Slett
 3. Velkommen hjem til hverdagen :-)
  Du har helt rett: hverdagene er det flest av,de bør være best..Jeg liker dem godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Bente! Vi får kose oss med hverdagene:)

   Slett
 4. Det tar tid å venne seg til det nye, og det er en av de store utfordringene med endringene som tvinger seg frem i alle ferier/hverdager. Høres ut som om du har god trening på det, da!

  SvarSlett
  Svar
  1. Begynner å bli litt treningstimer der, ja;) Men det gikk bra i år også;)

   Slett
 5. Godt sagt Ann Judith. De er flest og bør være best...
  Ønsker deg gode dager. ;)

  SvarSlett
 6. Det er jeg også. Tilbake.
  Fra

  Frøya

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt. Da blir det kanskje en kaffe/kakao en dag snart da;)?

   Slett