mandag 26. august 2013

Mindfulness

Jeg har begynt med Mindfulness. Jeg er tilstede her og nå, i kroppen, i pusten... Osv.
For jeg er iallefall ikke her inne på bloggen!!!

Men der sant, altså. Dette med Mindfulness. Det treningssenteret jeg betaler månedsavgift til (og bruker ca to ganger i uka) tilbyr fra denne sesongen timer i nevnte øvelse. Altså en slags mental treningstime. Som varer i 30 minutter.

Mindfulness er fint for sånne som meg. Som alltid har tankene et sted langt der framme, gjerne sånn omtrent 14 dager. Som ikke er noe god på å kjenne etter det som skjer her og nå. Være i nuet. Puste med magen. Og sånt. Du vet.

Joda. Jeg har blitt flinkere. Jeg øver i gunnen hver dag. Men jeg glemmer det også veldig ofte. Derfor, tenkte jeg - å få repetert dette to ganger 30 minutter hver uke. Pling!
For så å la visdommen snike seg inn i hjernebarken for evig og alltid. Pling! De bruker slike bjeller som plinger for å "ta oss inn" og "ta oss ut" av Bodyscan og andre tanketeknikker. Vanskelig? Nei, overhode ikke. Noen syns faktisk det er kjedelig også. Men jeg nyter det!

Det var en stor seier under den ene øvelsen da jeg greide å "høre, anerkjenne, akseptere og la gå" en lyd der ute som vanligvis ville irritert meg grønn. Jeg bare lot'n gå, rett og slett! Flotte greier, altså:)

Du skal se jeg ender som buddist eller noe, en vakker dag!

Sånn ellers er det flere grunner til at jeg har vært lite skrivende i det siste.
En STOR avgjørelse er tatt. Det krevde både mindfulness, samt sin mann og sin dame.
I dagevis.

Kveldsmotlys:)


4 kommentarer:

 1. Mindfulness er en fin og nyttig teknikk, absolutt. Godt at du har funnet noe som virker for deg!

  Og enda bedre at avgjørelsen er tatt, pusten går så mye lettere da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal være sikkert! Jeg er heldigvis av en lite angrende type, så når avgjørelser er tatt er det greit og jeg ser meg ikke tilbake;)

   Slett
 2. Jeg har god nytte av det samme. Gjennom de siste 3 åra. Frekvensen og varigheten varierer. Noen ganger lenge, andre ganger kort. Virkningsfullt og nyttig? Definitivt ja. Spesielt på forstyrrende tankekjør. Aksept er et viktig nøkkelord for meg. Aksept.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Elisabeth - Aksept! Rart det skulle ta meg nesten 50 år før jeg innså viktigheten av dette;) Enkelt er det dog ikke, jeg må stadig øve og øve og øve...

   Slett