torsdag 10. januar 2013

XLIX

Så gammel er jeg i dag :)

Etter den digitale tidsalderen kom får man mange flere hilsener på dagen sin enn før. Jeg har kjent etter og funnet ut at det er koselig. Det kan bli vel mye rensel på veggen på facebook, men etter jeg forsto dette med "å laike" har jeg skjønt at det er allmengyldig å svare med tommelen opp. Ellers hadde det blitt veldig mange takketaler...

Jeg har skrevet om det å være eplekjekk tidligere. Når det gjelder alder er jeg også slik. Mitt omkved er, "alder er bare et tall!". Jeg har oppriktig ment at det har vært helt uproblematisk å bli eldre. Alternativet er så mye verre, må vite.

Haha. Nå sitter jeg her og smaker på 49, veldig snart 50. Faktisk så undres jeg på om ikke det 50-tallet føles litt rundt og ekkelt... Man er middelaldrende etter fylte halvt hundre, er man ikke? Det er greit å SI det (litt sånn eplekjekt), men kjenne på det..? Hm. Er det en snikende uggen følelse jeg kjenner, mon tro? Tross alt?

Jo, jeg innrømmer at jeg sannsynligvis hadde hatt både tredve- og førtiårskrise, verre enn de fleste, om livssituasjonen min var annerledes. Hadde jeg (som lette etter rett mann fra jeg var 12) vært ugift, og hadde jeg ikke hatt barn (jeg som ikke bare lette etter rett mann, men rett far til kommende barn)...ja DA, hadde krisa vært veldig tilstede og svært ubehagelig.

Mannen min, og mine barns far, fant jeg i en alder av 17. Gift og firebarnsmor. Så hva er da problemet? Er det bare det faktum at man blir definert i en annen tidsalder? Middelaldrende kvinne... liksom? Akkurat som jeg er det? Eller er jeg allerede det nå?

Gud vet, og jeg tror jeg må bestemme meg for at det er fint, jeg! Kanskje følger det fordeler med? Begynner ungdommene å reise seg for meg på bussen? Om så skjedde, hadde jeg begynt å knise :)

Kanskje vil alle sølvhårene og alle smilerynkene bli kledelige nå som man er middelaldrende? Gamle damer er jo så søte! Og huden er så myk... Stadig minkende muskelmasse vil gjøre overarmene smalere slik at kortermede bluser ikke føles trange, fotballmusklene i leggene vil gå sammen slik at jeg kan få igjen støvlettglidelås uten problemer...

Eller kanskje jeg blir rundere? Får litt alderstillegg som strekker ut rynkene i ansiktet, gjør barmen fagrere (heter det ikke så?), og stumpen mer spretten..? Det hadde overhode ikke gjort noe det heller!

Nehei, jeg har ikke noen kommende krise på gang, nei :) Hurra for meg sjøl!
2 kommentarer: